پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گنجینه ای بزرگ برای حل آسیبهای اجتماعی

به گزارش خبرنگار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از قم؛ استاندار قم مهندس بهنام جو صبح روز سه شنبه مورخ 14 اسفند از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دیدار به عمل آوردند. ایشان در بدو ورود از بخش های مختلف پژوهشگاه از جمله، نمایشگاه دائمی کتاب، کتابخانه، دبیرخانه ماموریت ملی ساماندهی مسائل فرهنگی اجتماعی حاشیه نشینی کلانشهرهای کشور و مرکز مشاوره خانواده دیدار کرد. پس از این بازدید نشستی در محل سالن حکمت پژوهشگاه برگزار شد.
در نشست مهندس بهنام جو با مسئولین پژوهشگاه ابتدا دکتر سعیدی روشن توضیحاتی درباره فعالیت های پژوهشگاه و جایگاه آن در میان مراکز آموزش عالی کشور ارائه کردند.
سخنران بعدی نشست حجه الاسلام حسینی مقدم بودند که به مسائل مهم فرهنگی اجتماعی استان و اقدامات در حال انجام مربوط به آن پرداختند. ایشان با اشاره به دیدار پیش روی دکتر بطحایی، از استان، وعده دادند ریاست سازمان اجتماعی کشور از دبیرخانه حاشیه نشینی بازدید به عمل آورند.
دکتر قافی مسئول اداری مالی پژوهشگاه به عنوان سومین سخنران نشست به مشکلات مالی پژوهشگاه و لزوم افزایش بودجه آن با توجه به ماموریت های مهمی که برعهده این مرکز علمی پژوهشی گذاشته شده، اشاره کردند.
دکتر فولادی رئیس همایش ملی حاشیه نشینی چهارمین سخنران این همایش بود. وی به اقدامات انجام شده در زمینه برگزاری همایش ملی حاشیه نشینی از منظر علوم انسانی و اسلامی پرداختند. رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه و مدیر گروه جامعه شناسی، اعلام کرد با توجه به شرایط موجود، تاریخ برگزاری همایش ملی حاشیه نشینی به 8 مهرماه 1404 تغییر کرده است.
دکتر سالاری فر از اعضای هیئت علمی گروه روانشناسی پژوهشگاه در سخنان کوتاهی به سوابق همکاری پژوهشگاه در طرح های استانی و ظرفیت های پژوهشگاه پرداختند و خواستار ادامه همکاری ها با استانداری شدند.
در بازدید استاندار، از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، وی این مرکز علمی را گنجینه ای بزرگ برای کمک به بخش اجرایی استان دانست و گفت: با وجود مراکز مهمی مانند این پژوهشگاه، هنوز ارتباط کافی بین مراکز پژوهشی با بخشهای اجرایی ایجاد نشده است تا مردم نتایج آن را لمس کنند.
مهندس بهنام جو، قم را دارای ظرفیت بالایی در کارهای علمی و پژوهشی برشمرد و افزود: ارتباط مستمر و کامل بین این مراکز و بخشهای اجرایی لازم است تا مردم نتایج آن را در زندگی خود مشاهده کنند.
استاندار به برخی از مشکلات کشور و قم در زمینههای آسیب های اجتماعی مختلف اشاره و خاطرنشان کرد: مطالعات مراکز پژوهشی در این موارد میتواند به بخشهای اجرایی استان کمک موثری داشته باشد.
وی بر ضرورت همکاری دو طرفه مراکز پژوهشی و مجریان برای حل معضلات اجتماعی استان تاکید کرد .
استاندار، همچنین بر ضرورت سرعت یافتن مطالعات و پژوهشها مطابق با نیازهای روز تاکید کرد و گفت: حرکت دستگاههای اجرایی باید بر مبنای یافتههای جدید باشد.
وی با توجه به گستره حاشیه نشینی در استان قم تسریع مطالعات و ارائه راهکارهای اجرایی برای حل مسائل حاشیه نشینی را مورد تاکید قرار دادند و از مسئولین و محققان پژوهشگاه خواستند با دعوت ذینفعان در زمینه حاشیه نشینی، جلسات مستمری برگزار و راه حل های مناسب با مسائل موجود حاشیه نشینی استان، تدوین و ارائه گردد.
مهندس بهنام جو در راستای این پیشنهاد از ریاست پژوهشگاه و دبیرخانه ماموریت ملی حاشیه نشینی درخواست کرد، جلسه ای با حضور ادارات و نهادهای مرتبط با حاشیه نشینی به زودی در پژوهشگاه برگزار گردد.
استاندار قم پس از پایان نشست، لزوم تقویت همکاری ها را از طریق انعقاد توافق نامه و قرارداد، بین استانداری و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، مطرح کرد.
نظر شما :